Selecteer een pagina
Video | Omwonenden en ondernemers bezorgd over arbeidsmigrantenhuisvesting

19 april 2024

Video | Omwonenden en ondernemers bezorgd over arbeidsmigrantenhuisvesting

13 studentenwoningen in Dronten-Noord zijn eigendom van familie De Regt. Als ze deze sluiten worden ze door de gemeente Dronten gecompenseerd. Familie De Regt krijgt dan van de gemeente Dronten het alleenrecht om een stuk landbouwgrond te kopen en het recht om units te bouwen voor circa 600 arbeidsmigranten.

14 maart vond er een oordeelsvormende vergadering plaats in het gemeentehuis van Dronten. Het deel waarbij bovenstaande deal werd behandeld was achter gesloten deuren. Op 19 maart vond er vanuit het College een informatiebijeenkomst Arbeidsmigrantenhuisvesting plaats in de Meerpaal.

Ik sprak Diana Kemperman over deze deal. Omwonenden en ondernemers van de Colijnweg, de Amstel, Hanzeweg , Business Zone Delta, Poort van Dronten alsook andere betrokkenen, zijn bezorgd en zijn een petitie gestart om de Raad ervan te overtuigen niet akkoord te gaan met deze deal. Zij vinden dat het een deal is waarbij vermeende overlast van studentenwoningen in Dronten Noord wordt opgelost middels o.a. huisvesting van arbeidsmigranten. Dat is appels met peren oplossen.

De petitie staat online en invullen is nog steeds mogelijk: arbeidsmigrantendronten.petities.nl

> Interview met wethouder van Bergen over deal de Regt

Foto’s en video: © De DronterReporter

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code