Selecteer een pagina
Video | Start dodenherdenking in De Meerpaal

7 mei 2024

Video | Start dodenherdenking in De Meerpaal

Het programma rondom om de 60ste Dodenherdenking in Dronten startte om 16.30 uur met de ontvangst van alle genodigden in De Meerpaal. Zij werden welkom geheten door Jolanda van Til en burgemeester Gebben. Hierna konden de gasten onder het genot van een broodmaaltijd kennis met elkaar maken en herinneringen delen. Hier aansluitend werd het programma in de grote zaal voortgezet. Dit deel was voor de genodigden en voor alle inwoners van de gemeente Dronten. De zaal liep behoorlijk vol.

De avond werd geopend door presentatrice Tineke Stuifzand en werd het vaandel binnengedragen. De nieuwe Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen hield een indringende toespraak. Maar ook was er een bijdrage door Wisse Vaartjes leerling van het Almere College over het uitwisselingsproject met het Stewart’s Melville College uit Edinburgh. Drie leerlingen van het Stewart’s Melville College vertelden hun verhaal. In totaal waren er 10 leerlingen van deze school naar Dronten gekomen om de herdenking bij te wonen. Tussen de toespraken was er ruimte voor muziek en dans.

In de video is o.a. te zien:

  • de volledige toespraak van Arjen Gerritsen, Commissaris van de Koning in Flevoland
  • ervaringen van een leerling van het Almere College over de uitwisseling met het Stewart’s Melville College uit Edinburgh
  • belevenissen van drie leerlingen van het Stewart’s Melville College

Foto’s en video: © De DronterReporter

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code