Selecteer een pagina
Boomfeestdag 2022

16 november 2022

Video | Viering Nationale Boomfeestdag met basisschool Aan Boord

Wethouder Lazise Hillebregt: “Vandaag gaan we op plekken waar dat nodig is nieuwe struiken planten. Wat heel belangrijk is, is dat we veel groen hebben in Dronten.”

Woensdagochtend 16 november 2022 om 9.00 uur heeft wethouder Lazise Hillebregt de boomfeestdag geopend. Dit deed zij door samen met schoolkinderen uit groep 6 van basisschool Aan Boord struiken te planten aan de Oeverloper. De kinderen werden door de wethouder ontvangen en zij gaf uitleg over de Boomfeestdag. Nadat de wethouder uitleg had gegeven en de eerste struik had gepland was het de beurt aan de kinderen. Zij gingen zeer enthousiast in tweetallen 14 stuiken planten. In totaal werden er 220 nieuwe struiken gepland.

Bomenfeestdag 2022: (met) Bomen Werken!
Een actueel maatschappelijk thema is het planten van (meer) bomen. Ze zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Dat is logisch, want bomen leveren verschillende ecosysteemdiensten: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat!

Meer info: Boomfeestdag – Nationale Boomfeestdag: 16 november 2022

 

Foto’s en video: © De DronterReporter

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code