Selecteer een pagina
Video | Werkgroep Fairtrade over de komende fairtradeweek

26 april 2024

Video | Werkgroep Fairtrade over de komende fairtradeweek

Marlies Zwanenburg: “We stimuleren dat organisaties binnen hun eigen bedrijf fairtrade producten gaan gebruiken.”

Sinds 2011 mag de gemeente Dronten de titel Fairtrade Gemeente dragen. Daarmee heeft de gemeente zich aangesloten bij de campagne om eerlijke handel te stimuleren en te promoten. Naast consumenten kunnen ook bedrijven en organisaties meedoen met deze campagne en daarmee een bijdrage leveren aan een eerlijke wereld. Bedrijven en organisaties laten hiermee zien maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.

De werkgroep Fairtrade, gevormd door ondernemingen en maatschappelijke organisaties, organiseert ieder jaar verschillende activiteiten die bijdragen aan de doelen van de fairtrade campagne. Ook de gemeente neemt deel aan de werkgroep. Gaat u als bedrijf of organisatie Fairtrade producten te gebruiken, dan krijgt u een certificaat als Fairtrade bedrijf of Fairtrade organisatie. Om hier meer informatie over te krijgen, nodigen we u van harte uit voor een inspiratiebijeenkomst op 8 mei van 19.00 tot 20.30 uur. Op deze avond praten we u graag bij over wat Fairtrade is, wat u zelf kunt doen. Uit Dronten zullen bedrijven en scholen worden uitgenodigd, om tips en ervaringen uit te wisselen.

Op 8 mei is er een bijeenkomst bij Bocca Coffee (De Regge 37, 8253 PG Dronten). Dit Drontense bedrijf zorgt al sinds 2001 voor eerlijke koffie. Met hun bedrijfsfilosofie hebben de ondernemers oog voor de ecologische en sociale kosten voor de lokale boeren, met een constante aandacht voor hoge kwaliteit. Aanmelden (liefst uiterlijk 1 mei) via www.netwerkduurzaamheid.org/fairtradeweek. Graag tot ziens op 8 mei!

Ik sprak met Marlies Zwanenburg en Wim Ridder van de Werkgroep Fairtrade over de komende activiteiten.

Foto’s es en video: © De DronterReporter

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code