Selecteer een pagina
Video | Wethouder Duvekot reikt eerste certificaat ‘Gezonde sportlocatie’ uit

17 mei 2023

Video | Wethouder Duvekot reikt eerste certificaat ‘Gezonde sportlocatie’ uit

PERSBERICHT | Atletiek Vereniging Flevo Delta ontving zaterdag 13 mei uit handen van wethouder Duvekot het certificaat voor een gezonde sportlocatie. Het zijn drie prestatiebadges, die aangeven dat er op de accommodatie tijdens trainingen en wedstrijden prioriteit wordt gegeven aan gezonde voeding en een rookvrij sportterrein. De vereniging was al alcoholvrij dus die badge was snel binnen. Voorzitter Henk Moerkens is trots als vereniging bij te kunnen dragen aan een gezonder Dronten. Ook hoopt hij andere verenigingen te kunnen inspireren. Het certificaat werd aan de muur van het clubgebouw gemonteerd tijdens een juniorenwedstrijd van de regio en in bijzijn van vele leden.

De vereniging werkte bij de uitwerking samen met de kantinecommissie en hardloop lid en diëtiste Adriëtte Felix om de gezondere voeding een prominentere plaats te geven. Koek en snoep met veel suikers en calorieën zijn aangepast naar een gezondere versie en gezonde producten zoals fruit en rauwkost staan prominenter uitgestald. “Iedereen kan nog steeds zijn eigen keuze maken”, aldus voorzitter Henk Moerkens.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77 procent van de bezoekers van sportkantines de aanwezigheid van gezondere voedingskeuzes belangrijk vindt voor kinderen. Verenigingen die hier ook mee aan de slag willen, kunnen ondersteuning ontvangen van een Teamfit coach en een buurtsportcoach van Sport in Dronten. Meer informatie op https://jogg-teamfit.nl/sport of via marjo.degroot@meerpaal.nl

Foto’s en video: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code