Selecteer een pagina
Interview met voorzitter Ap de Boer van de Windbrekers Swifterbant

31 januari 2024

Video | Windbrekers eisen actie tegen overlast windturbines

Ap de Boer: “Je ziet dat de molens er nu staan en dat er heel veel mensen wel last hebben. Er is altijd beloofd dat er geen overlast zou zijn.”

10 januari jongstleden waren alle inwoners van Swifterbant uitgenodigd voor een informatieavond. De Windbrekers willen graag de bewoners vertellen wat ze hebben gedaan, waar ze staan en wat ze moeten en kunnen doen.

Stichting Windbrekers Swifterbant schrijven op hun website het volgende: “De windturbines draaien inmiddels rondom ons dorp. We weten van honderden mensen dat er hinder wordt ondervonden! Dit heeft geresulteerd in een handhavingsverzoek aan de gemeente Dronten om de overlast in Swifterbant te minimaliseren. Dit verzoek is ondertekend door meer dan 120 dorpsbewoners die met name ’s nacht geluidsoverlast ervaren. De Windbrekers zijn niet tegen windturbines, maar wel tegen onnodige overlast. We hebben al diverse stappen ondernomen om de overlast te beperken, maar tot op heden zonder resultaat. Daarom is het nu tijd voor een niet te missen tegengeluid.”

Ik vroeg voorzitter Ap de Boer wat de grootste problemen onder de inwoners zijn, de ontwikkelingen tot zover en nog veel meer.

Foto’s: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code