Selecteer een pagina
Vmbo leerlingen Almere College fietsen Alpe d’Huez op voor goed doel

15 december 2023

Vmbo leerlingen Almere College fietsen Alpe d’Huez op voor goed doel

PERSBERICHT | 14 vmbo leerlingen van het Almere College, locatie Het Perron, gaan de strijd aan tegen kanker. Door samen met Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) de Alpe d’Huez op te fietsen proberen de leerlingen zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Alpe d’HuZes. De teller staat ondertussen al op 3600 euro.

Het belooft een indrukwekkende en bijzondere week te worden. Na een nachtelijke busrit naar Frankrijk is het op zaterdag een moment van bezinning waarbij we stilstaan waarom we dit doen. Symbolisch wordt een kaarsje aangestoken voor iemand die in gedachten is.

Zondag 2 juni wordt de dag dat de Alpe d’Huez door de leerlingen beklommen gaat worden. Een klim van 14 kilometer lang, 21 haarspeldbochten, een stijgingspercentage van gemiddeld 8% en meer dan 1100 hoogtemeters!

De rest van de week gaan de leerlingen vrijwilligerswerk doen met als hoogtepunt donderdag 6 juni, de “grote Alpe d’Huez-dag” waarop duizenden Nederlanders de berg beklimmen en leerlingen ondersteuning bieden op deze dag. Het wordt een week met een mix van emoties: verdriet, kracht, liefde en geluk. Hopelijk onvergetelijk en een fantastische ervaring voor het leven.

Inmiddels zijn de leerlingen begonnen met het vergaren van het benodigde sponsorgeld en is er heel veel enthousiasme bij de deelnemers. Samen met ouders en familie zoeken ze naar sponsors en organiseren ze mooie activiteiten en acties om geld op te halen, zowel binnen als buiten de school. Ook wordt er natuurlijk hard getraind. In de sportschool, hardlopen en natuurlijk veel fietsen.

Wil je deze leerlingen ondersteunen en zelf een donatie doen voor kankeronderzoek? Scan de QR code hieronder en sponsor de leerlingen. Wil je meer zien of lezen ga dan naar de website www.flevolandfietsttegenkanker.nl

Foto: © Almere College

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code