Selecteer een pagina
Voedselverspilling

16 november 2022

Voedselbank Dronten zet pool op van agrarische vrijwilligers

PERSBERICHT | Nederland is groot op het gebied van voedselproductie. Maar er wordt helaas ook heel veel weggegooid. In de agrarische sector bijvoorbeeld, worden veel afwijkende producten na de oogst ondergeploegd. Denk aan iets te grote bloemkolen of aan rode kolen die nu juist net weer te klein zijn. Die kunnen prima geconsumeerd worden, maar er is geen supermarkt die ze wil hebben.

Is te voorkomen
Van tijd tot tijd melden zich agrarische ondernemers bij de voedselbank met de vraag of die deze producten wil komen oogsten. Voedselbank Dronten wil daarom een pool opzetten van agrarische vrijwilligers. Zo’n pool is nodig om snel te kunnen inspelen op aanbiedingen. De landbouw kan nu eenmaal niet altijd helemaal van tevoren gepland worden. En met een ploegje van vijf mensen haal je in een paar uur gauw enkele kuubskisten met verse groenten van het land. Omdat het aantal klanten van de voedselbank sinds januari met 30% is gestegen, is dat heel welkom.

Vrijwilligers
De voedselbank vraagt vrijwilligers zich te melden om af en toe een paar uurtjes op het land werken. Dat kan per mail bij Arie Burggraaf (secretaris@vbdronten.nl)

Groenten
Daarnaast heeft de voedselbank nog best ruimte voor meer aanbod van groenten. Agrariërs die bruikbare groenten kunnen aanbieden, kunnen op hetzelfde adres terecht.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code