Selecteer een pagina
Waar ga jij helpen tijdens NLdoet?

23 januari 2023

Waar ga jij helpen tijdens NLdoet?

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers. Schrijf je in en ga een dag vrijwilligerswerk doen. Zo ervaar je wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet! NLdoet vindt in 2023 plaats op 10 en 11 maart. Ook in gemeente Dronten kun jij je volop inzetten. Er is genoeg te doen. We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Biddinghuizen

 • Opknap werkzaamheden op de Scharrelberg Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen Bestraten van de schuur voor de dieren en reparatie van de omheining
 • Beweeg je mee in het Beweegbos Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen Door bezig te zijn met verven en schoonhouden en opruimen tijdens het onderhoud van het Beweegbos houden we met elkaar ons Beweegbos weer netjes.
 • Klus mee bij JOP Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen Gezamenlijk onderhoudsklussen en schilderwerk uitvoeren met de jongeren. Ontmoetingsplek weer in orde maken door schoon te maken en op te ruimen. Vuurbak moet gelast worden, en er moet geschilderd worden.
 • Entree dorp aantrekkelijk maken Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen Bloemperken aanleggen en onderhouden, bloembakken repareren en beitsen

Dronten

 • Parkeerplek van de hondenschool opknappen, verlichting plaatsen, looppaden maken Hondensportvereniging Dronten Er moet onkruid weggehaald worden, nieuwe belijning, fietsenstalling anders inrichten
 • Een groot dank je wel voor de vrijwillige logeergezinnen met een high tea. ‘s Heeren Loo Samen met alle kinderen van ons gezinshuis willen wij graag de vrijwillige logeergezinnen bedanken met een high tea door hen in het zonnetje te zetten. Dankzij de logeergezinnen kunnen wij tijdens de weekenden en vakanties weer opladen omdat zij de zorg en aandacht dan overnemen.
 • Versterken van de buitenspeelruimte Flevo Scouts Een belangrijk onderdeel van scouting is het outdoor beleven van de wereld. We gaan op ontdekking en avontuur in de natuur. Ook bij de Flevo-scouts doen wij dat graag. Gelukkig zitten wij in ons eigen stukje bos. Graag willen wij het buitenspelen nog meer mogelijk maken met nog meer plekjes om avonturen te beleven. Denk hierbij aan wilgentenenhutten, natuurpaden en een prachtige kampvuurkuil. Tijdens NL-doet willen wij deze mogelijkheden versterken en vergroten.
 • Snoeibrigade Stichting Participatie Wisentbos Vrijwilligers gaan aan de slag met het snoeien en zagen in het voedselbos. Vele bomen zijn overwoekerd door bramen of worden overschaduwd door vlier. Voor de groei van de bomen in het voedselbos is meer licht en ruimte nodig. Daarom gaan we met snoeischaar, zaag en takkenschaar aan de slag.
 • Realiseren van een gezellige tuin voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel InteraktContour Dagbesteding Dronten Op onze dagbestedingslocatie voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel hebben we alles goed voor elkaar. Behalve de tuin, die is heel ongezellig. Nu hebben we een hovenier bereid gevonden om een mooi plan te ontwerpen voor onze tuin. Om de kosten voor de aanleg voor onze tuin zo laag mogelijk te houden zouden we de tuin willen realiseren met hulp van vrijwilligers. Wij kunnen dus de nodige handjes gebruiken.
 • Voorjaars’schoonmaak’ in het Torenbosje Stichting Projecten Rondom Het Torenbosje Tijdens deze voorjaars’schoonmaak’ gaan we het Torenbosje weer klaarmaken voor het nieuwe seizoen: de fietsenstalling moet gerepareerd worden, de picknickbank schuren en met koolzaadolie insmeren, nieuwe fruitbomen planten en de paadjes met houtsnippers instrooien.

Swifterbant

 • Voorjaarsklaar maken van Kinderboerderij De Bambihof Kinderboerderij De Bambihof Onderhoudswerkzaamheden
 • Buiten de dagbesteding de tuin klaar maken voor het voorjaar Dagcentrum het Pluspunt De tuin gereed maken voor het mooie weer door middel van bloempotten en perkengoed planten en onkruid verwijderen
 • Organiseren van een High Tea voor een dagbesteding Dagcentrum het Pluspunt Voor de bezoekers van een dagbesteding met geheugen en/of psychische problematiek willen wij graag een High Tea organiseren door de ruimte gezellig aan te kleden, hapjes te maken en zorgen voor een gezellige sfeer.
 • Hulp bij het opknappen van de Kalverschuur en bijentuin Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied – Houten staldeuren verven – Dakgoten leeghalen – Meubilair opknappen buiten – Erf opruimen en aanvegen – Bloemen en bijentuin ruimen en opnieuw inzaaien en aanplanten – Bijenhotel opknappen – Nieuwe nestkasten schilderen – Bestrating van het terras verbreden – Wandelpad naar het monument in het bos maaien, snoeien, grit schoffelen

Klik hier om je aan te melden voor een van bovenstaande activiteiten. Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code