Selecteer een pagina
Onder het maaiveld

24 maart 2023

Wegens groot succes opnieuw te zien: Onder het maaiveld

PERSBERICHT | Wegens groot succes is de natuurfilm ‘Onder het maaiveld’ opnieuw te zien in onze bioscoop in De Meerpaal, zowel in het weekend als doordeweeks!

Extra data:
– Zondag 26 maart – 13.30 uur
– Woensdag 29 maart – 15.00 uur
– Donderdag 30 maart – 10.30 uur
– Zaterdag 1 april – 15.30 uur
– Zondag 2 april – 13.30 uur

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten. De maatschappij staat op het punt om een grootse draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Deze film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder het maaiveld inspireert, verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en natuurlijk mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Er bevinden zich immers meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan dat er mensen op aarde zijn.

Foto: © Miriam Burinke

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code