Selecteer een pagina
Wethouder Peter Duvekot bezocht Ervaringscafé jongerencentrum Chillpoint

28 oktober 2022

Wethouder Peter Duvekot bezocht Ervaringscafé jongerencentrum Chillpoint

PERSBERICHT | Op donderdag 20 oktober vond het Ervaringscafé plaats in het jongerencentrum ‘Chillpoint’ van De Meerpaal. Deze activiteit vindt om de vier weken plaats. Het doel van deze avond voor jongeren is om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen. Machiel Vellema van het jongerenwerk en ervaringsdeskundige Serena van de stichting ExpEx. organiseren deze avonden in samenwerking met de jongeren. Ervaringen van de jongeren lopen uiteen van vraagstukken op het gebied van genderdiversiteit, jeugdzorg, verlies van een dierbare, eenzaamheid, pestverleden, trauma’s en verslavingen. Op dit momenten zijn er ongeveer zeventien jongeren betrokken in de leeftijd van 14 tot 23 jaar.

Na tien maanden vonden de jongeren het tijd om een avond te organiseren om ook andere genodigden deelgenoot te maken van hun ervaringen. De avond werd geopend door jongerenwerker Machiel die vertelde over het ontstaan van het Ervaringcafé. Vervolgens werd de groep verdeeld in twee groepen en was het de beurt aan de jongeren. Aan de hand van fotoportretten vertelden zij waarom ze bij het Ervaringcafé komen en deelden twee jongeren hun ervaringsverhaal, welke zichtbaar diepe indruk maakte op de genodigden.

Eén van de genodigden was wethouder Peter Duvekot. Hij vertelde: ‘Ik ben onder de indruk van de verbinding en de openheid waarop de jongeren hun verhalen delen en naar elkaar luisteren. Bedankt dat ik aanwezig mocht zijn”.

Tijdens de afsluiting werd speciaal aandacht besteed aan twee personen. Allereerst, Hans Bosvelt van Samen1 die dit jaar een gewonnen prijsbedrag van €2500,- euro heeft gedoneerd aan het Ervaringscafé. Daarnaast was er aandacht voor Olaf Oostermand die namens de stichting ‘Live Your Dream’ de jongeren de mogelijkheid heeft geboden om met hem een uitdagende reis te maken.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code