Selecteer een pagina
Wethouder Siert Jan Lap scoort tijdens opening NOC*NSF Nationale Sportweek

15 september 2023

Wethouder Siert Jan Lap scoort tijdens opening NOC*NSF Nationale Sportweek

PERSBERICHT | Met een rake penalty heeft wethouder Siert Jan Lap vrijdagochtend de NOC*NSF Nationale Sportweek geopend. De wethouder van Sport deed dat bij basisschool De Duyckeldam in Swifterbant. Drie klassen van die school kwamen daarna in beweging tijdens diverse activiteiten op het schoolplein. De Nationale Sportweek duurt tot en met zondag 24 september.

Sport in de wijken
De buurtsportcoaches van De Meerpaal organiseren de hele week diverse activiteiten voor jong en ouder. Voor de basisschooljeugd zijn er na school in diverse wijken sport- en spelactiviteiten. Senioren vanaf 55 jaar proberen gratis het beweegprogramma in de buitenlucht GoldenSports uit. Ook is er Super Cool, speciaal voor inwoners met een beperking. De inwoner in beweging brengen, daar gaat het allemaal om. Sporten is namelijk belangrijk, want het vermindert de kans op ziektes, zoals diabetes en hart- en hart- en vaatziekten. Daarnaast is sporten ook goed voor het sociale contact.

Probeer een sport uit
De NOC*NSF Nationale Sportweek geeft inwoners ook de mogelijkheid om diverse sporten uit te proberen. Bij sportverenigingen trainen Drontenaren deze week gratis mee. Een ideale mogelijkheid om erachter te komen welke sport bij je past.

Wat is er allemaal wanneer te doen?
Het complete programma van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Dronten is te vinden op www.sportindronten.nl/nsw23. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code