Selecteer een pagina
Gemeentehuis

9 februari 2024

Wie verdient er volgens jou een lintje?

PERSBERICHT | De jaarlijkse ‘lintjesregen’ met Koninklijke Onderscheidingen vindt plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Deze dag staat in het teken om mensen te bedanken/te waarderen voor hun inzet voor de samenleving. Hierbij staan persoonlijke verdiensten en prestaties met een bijzondere maatschappelijke waarde voor de samenleving centraal.

Ken je iemand in jouw omgeving die volgens jou voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komt? Dan kun je een decoratievoorstel indienen bij de burgemeester van de woonplaats van die persoon.

Hoe doe ik dit?
Vul het formulier in op www.lintjes.nl. Kies dan voor de optie ‘voordragen’ en volg de stappen. Let op, dit is een eerste stap in de procedure. Het kabinet van de burgemeester ontvangt dit eerste verzoek en stuurt je in antwoord daarop digitaal het officiële voorstelformulier waarmee je de voordracht formeel kunt indienen. De formele voordracht voor de lintjesregen van 2025 moet uiterlijk 1 juli 2024 zijn ingediend.

Wil je vooraf overleggen of jouw voorstel haalbaar is? Of heb je nog andere vragen over de voordrachtprocedure? Dan kun je terecht bij het kabinet van de burgemeester, Marleen Vos, via 14 0321. Meer informatie over de procedure is ook te vinden op www.lintjes.nl en op www.dronten.nl. Uw voordracht wordt vertrouwelijk behandeld door het college van burgemeester en wethouders.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code