Selecteer een pagina
Zes ideeën ‘Het beste idee van Dronten 2023’

2 oktober 2023

Zes ideeën ‘Het beste idee van Dronten 2023’

PERSBERICHT | Zes initiatiefnemers ontvingen woensdag 27 september een cheque van ‘Het beste idee van Dronten 2023’ uit handen van wethouder Peter Duvekot. Oersprong (onderdeel van Oma’s Knopendoos), Art for all, mevrouw Van Harn, SmartQuiz, mevrouw Van der Harst en Ontmoetingspark Buiten! ontvangen een startsubsidie. Gemeente Dronten vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Maar voor mensen met een laag inkomen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is de gemeente jaarlijks op zoek naar ‘Het beste idee van Dronten’. Een idee om het verschil te maken voor inwoners met een laag inkomen.

Deze editie had een iets ander karakter dan voorgaande jaren. Het beste idee van Dronten is geen verkiezing meer. De gemeente wil ideeën die voldoen aan de voorwaarden, belonen met een startsubsidie. En niet meer een keuze maken voor één of twee winnaars. Een aantal ingezonden ideeën pasten niet binnen de voorwaarden van Het beste idee van Dronten, maar zij zijn zoveel mogelijk doorverwezen naar andere subsidiemogelijkheden of naar andere organisaties/gemeentelijke afdelingen.

Ideeën van ‘Het beste idee van Dronten 2023’
Onderstaande zes ideeën hebben gisteren een cheque ontvangen van wethouder Peter Duvekot:

 • Een weekendje ertussenuit – Oersprong, onderdeel van Oma’s Knopendoos
  Even ertussenuit. Dat is helaas niet voor iedereen financieel haalbaar. Oma’s Knopendoos wil met de subsidie van Het beste idee van Dronten een gevuld weekend organiseren voor mensen met een laag inkomen. Gezellige maaltijden, workshops en ’s avonds genieten bij een kampvuur. De lunch en diner worden gemaakt van lokale streekproducten en biologische landbouw. Op deze manier betrekt Oma’s Knopendoos ook lokale ondernemers. De workshops richten ze op tot rust komen en zelfontwikkeling: denk hierbij aan yoga, boksen, koken en wandelen.
 • En route met Lixenberg – Art for all
  Kunst verbindt. De deelnemers gaan op excursie langs de sculpturen van Cyril Lixenberg in de publieke ruimte van gemeente Dronten. Daar wil Art for all met de deelnemers inspiratie opdoen, om daarna zelf aan de slag te gaan. De deelnemers kunnen zelf een kunstvorm kiezen en hun talenten ontwikkelen: schilderen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, grafisch met 3D-techniek. Ze krijgen hierbij begeleiding van een professionele coach, vanuit het kunstenaars collectief. De activiteit is gericht op ontmoeting en het ontwikkelen van talent.
 • Participatiekeuken – Mevr. Van Harn
  Jonge gezinnen uit Swifterbant worden van harte uitgenodigd voor dit idee. Samen een gezonde maaltijd koken en daarna samen eten. De kinderen leren groenten en smaken herkennen en ze leren samen koken. Voor de ouders is het een rustmomentje en zij kunnen ervaringen uitwisselen met andere jonge gezinnen. Mevrouw Van Harn zoekt voor dit idee contact met lokale ondernemers en organisaties.
 • Pubquiz – Smart-Quiz
  Een pubquiz voor het hele gezin, met vragen voor kinderen en volwassenen. Dit keer speciaal georganiseerd voor gezinnen met een laag inkomen. Een zorgeloze avond, vol met hilarische filmpjes, muziek en humor. Wie wint deze pubquiz?
 • Ruimte voor rouwrealisatie – Mevrouw Van der Harst
  De impact van het verlies van werk of inkomen kan groot zijn. Het kan een leven veranderen. Sommige mensen voelen zich eenzaam of isoleren zichzelf steeds meer. Mevrouw Van der Harst wil in ieder dorp bijeenkomsten organiseren om met elkaar uit te wisselen wat u bezighoudt en wat u belemmert. Tijdens de bijeenkomsten deelt zij informatie om dit om te buigen. De informatie is ook gebundeld in een magazine, die u mee naar huis krijgt.
 • Workshops geven tools – Ontmoetingspark Buiten!
  Ontmoetingspark Buiten! wil graag lezingen en workshops organiseren voor mensen met financiële nood. De workshops zijn erop gericht om uit de financiële problemen te komen óf om er niet in terecht te komen. Ontmoetingspark Buiten! wil graag van de doelgroep weten waar zij behoefte aan hebben. De workshops worden altijd in groepsverband georganiseerd. Zo kunt u naar elkaars ervaringen luisteren, daarvan leren en samen tot nieuwe ideeën komen. U staat niet alleen.

Foto: © Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code