Selecteer een pagina
Ansjovisweg

21 juni 2024

Zorgerf Dronten niet aan Ansjovisweg

PERSBERICHT | De locatie voor Zorgerf Dronten aan de Ansjovisweg kan niet doorgaan. Nieuwe uitspraken van de Raad van State op het gebied van ruimtelijke ordening in het buitengebied zijn hier de oorzaak van. Deze locatie aan de Ansjovisweg grenst namelijk aan het buitengebied. Bij een nieuw te bouwen woonlocatie geldt een spuitzone van 50 meter waarop niet gebouwd mag worden. Dit is landelijk beleid en voor meerdere initiatieven in het buitengebied een dilemma.

Spuitzone van 50 meter
Een spuitzone is een gebied waarin het gebruik van pesticiden en herbiciden niet is toegestaan. Het doel van de spuitzone is om de omgeving te beschermen tegen eventuele schadelijke effecten van deze stoffen. De afgelopen jaren kon er middels een model afgeweken worden van deze 50 meter. Dit model is afgelopen najaar vanwege onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing niet meer van toepassing. Deze uitspraak van de Raad van State maakte dat de locatie aan de Ansjovisweg ineens met deze grote beperking te maken kreeg. Om de 50 meter wel te kunnen handhaven/garanderen zijn er verschillende opties onderzocht. Geen enkele bleek praktisch, financieel en/of juridisch haalbaar voor deze locatie aan de Ansjovisweg.

Teleurstelling – hoe verder?
Dat deze locatie voor de ontwikkeling van Zorgerf Dronten niet door kan gaan, is een grote teleurstelling. Met de gemeente Dronten, de provincie Flevoland, Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen en Mondria Advies zijn we nu opnieuw aan het onderzoeken welke locaties er mogelijk wel geschikt kunnen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@zorgerfdronten.nl

Foto: Google Maps

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code