Selecteer een pagina
Dronten herdacht massaal

8 mei 2024

Video | Dronten herdacht massaal

Het Meerpaalplein stroomde al vroeg vol met mensen, jong en oud, die de Dodenherdenking bij wilden wonen. Zij luisterden naar de toespraak van burgemeester Gebben. Hierna werd de Last Post door Eddy Schraa geblazen, die het dit jaar voor de 35e keer deed, gevolgd door de 2 minuten stilte.

Aansluitend aan de 2 minuten stilte werden er door verschillende vertegenwoordigers van overheden, organisaties, onderwijs en (oud) militairen kransen gelegd bij het Vliegersmonument. Nadat de Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen een krans had gelegd vloog als eerbetoon Tom van der Meulen over in een Harvard, een oud trainingsvliegtuig van de luchtmacht. Niet veel later vlogen ook de Edambusters over.

Bekijk ook de video over het eerste deel van de herdenking.

Het Ichthus College had een gedichtenwedstrijd voor leerlingen van de derde klassen van het vmbo-tl, havo en vwo georganiseerd. Uit een selectie van tien genomineerde gedichten koos een jury een winnend gedicht. Het winnende gedicht werd door een leerling voorgedragen. Door vakantie niet door de winnares Lisa, maar door de goede vervanger Tyron.

Nadat alle genodigden het Meerpaalplein hadden verlaten was er voor iedereen de gelegenheid om langs het Vliegersmonument te lopen en bloemen neer te leggen.

Voor mij was het de eerste keer als reporter dat ik de Dodenherdenking bijwoonde. Ik vond het zeer indrukwekkend om hiervan een verslag te mogen maken.

Foto’s en video: © De DronterReporter

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code