Selecteer een pagina
Bieb Dronten helpt met menstruatieproducten

13 juli 2023

Bieb Dronten helpt met menstruatieproducten

PERSBERICHT | FlevoMeer Bibliotheek Dronten start met uitgifte van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. De bibliotheek ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Dronten te helpen.

MUP-punt
“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Penny van Laarhoven van het Armoedefonds. Via de Menstruatieproducten Uitgifte Punten (MUP) worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus van Laarhoven.

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl

Foto: © Flevomeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code